1 2 3 4
5 6 7
9 8
جستجو درعناوين خبری
  بگرد
جستجوی پيشرفته | راهنما
آخرين رويدادها سينمايی
گزارشات
مصاحبه ها
نقدها و مقالات
اخبار فيلم
فيـــلمهای در دست توليد
محصولات آينده سوره
اخبار هنرمندان
اخبار جشنواره ها
اخبار اصناف سينمايی
اخبار دفاتر تهیه و توليد
اخبار سينمای جهان
روزشمارسینما
خبرگزاری ها
 تعداد بازديد : 353  تاريخ مخابره خبر:  ۱۸/۹/۱۳۸۶  نوع : خبر
 کد خبر : 138609180207  ساعت مخابره خبر: ۱۶:۲۹:۰۰
    ۱۳۸۶/۰۹/۱۸                              تاريخ نشر خبر :  
 

در يازدهمين نشست كانون‌فيلم‌تاريخ عنوان شد

سينماي تاريخي معلم نسل‌هاي بعدي است

وحيد موسائيان گفت:‌ هر فيلمي مي‌تواند تجربه‌اي تاريخي را براي مخاطبان ملموس كند تا زمينه عبرت نسل‌هاي بعدي فراهم شود.

    به گزارش سايت سينمايي سوره به نقل از روابط عمومي بنياد سينمايي فارابي، «وحيد موسائيان» كارگردان فيلم سرزمين گمشده در نشست كانون فيلم تاريخ گفت: ما در قبال تاريخ معاصر خود, با فقر تصويري رو به رو هستم، من نيز در جريان توليد اين فيلم، نگران منابع تصويري در كنار گفتار متن بودم و دسترسي به فيلم هاي آرشيوي بسيار سخت بود ولي خوشبختانه در جريان سفرها و تحقيقات خود به اين فيلم‌ها دست يافتم.
    بنا بر اين گزارش، وي ادامه داد: جاي خوشحالي است كه در اين كانون مباحث مربوط به فيلم هاي تاريخي به صورت جدي مرور مي شود مهمترين سند تاريخي براي اين فيلم كه در سال 1998 نگاشته شده، كتاب "فراز و فرود فرقه دموكرات" بوده كه در باكو منتشر شده است.
    موسائيان درباره اسم فيلم افزود : سرزمين گمشده تركيبي نمادين است و اين اسم از مصاحبه با بازماندگان فرقه دموكرات گرفته شده كساني كه وطن خود را گم كرده اند در واقع دوري از وطن براي هر اين افراد بسيار سخت و عذاب‌آور است.
    وي در خصوص شكل گيري ايده اوليه اين فيلم ادامه داد : سال 2002 در مسكو با فردي آشنا شدم كه از بازماندگان فرقه دموكرات بود و اين مساله باعث شكل گيري ايده اوليه فيلم شد و در اين راه زمان زيادي را براي يافتن منابع و تحقيق گذاشتيم، درواقع تلاش شد تا با رجوع به منابع موجود به ابعاد ديگر فعاليت فرقه دموكرات بپردازيم.
    محمدعلي بهمني قاجار كارشناس تاريخ‌ حاضر در اين نشست ادامه داد: پيام اصلي فيلم نشان دهنده اين نكته است كه افراد درگير در جريان فرقه دموكرات در دوران رضا شاه ميل به تجزيه طلبي نداشتند ولي متاسفانه آلت دست سياست خارجي (به ويژه شوروي سابق) شدند كه در ادامه تاوان سنگيني نيز براي اين مسئله پرداختند.
    وي ادامه داد : فيلم بر نقش مردم در پايان دادن به فرقه دموكرات تاكيد مي‌كند، در واقع پايان فعاليت اين فرقه با خواست و مبارزه مردم صورت مي گيرد در دوراني كه ناتواني دولت پس از جنگ جهاني دوم و كم‌توجهي رضا شاه به آذربايجان، باعث فعاليت گسترده فرقه دموكرات‌ها شده بود و آن‌ها با اصلاحاتي كه انجام مي دادند سعي در جذب حمايت عامه مردم داشتند ولي اين اتفاق نمي‌افتد در واقع ناراضايتي مردم آذربايجان در آن مقطع زماني از جنس جدايي‌طلبي نيست.
    بهمني در ادامه تصريح كرد: فرقه دموكرات سعي مي كند كه به تاريخ سازي دست زند و يا به عبارتي بهتر به به تحريف تاريخ دامن زند در واقع اين فرقه مي‌خواهد دروغ‌هاي واقعي را به مخاطبان عرضه مي‌كند هم اكنون نيز فعاليت آن‌ها در برخي از كشور ادامه دارد كه با حمايت گروه‌هاي مختلفي رو به رو است و وظيفه ماست كه در قبال تاثيرگذاري سطحي اين گروه فرهنگ‌سازي كنيم.
    وي انگليس ، آمريكا و دولت مركزي ايران از جمله قوام‌السطنه را از جمله نيروهاي موثر بر فعاليت حذب دموكرات عنوان كرد و ادامه داد: اما مهمترين تاثير را مردم مبارز آذربايجان بر اين جنبش گذاشتند و باعث زوال آن شدند.
    بهمني با اشاره به اينكه فيلم سرزمين گمشده را نمي‌توان اثري كاملا مستند در مورد وقايع آذربايجان در مقطع زماني شكل‌گيري گروه دموكرات‌ها، دانست افزود: اين اثر براي تاكيد بر وجه مستند خود بايد به جنبه‌هاي بيشتري اشاره مي‌كرد از جمله توجه به آراي سياست‌مداران مركزنشين و يا بررسي نگاه مردم آذري‌زبان مبارز و جمعيت‌هاي شكل‌گرفته عليه فرقه دموكرات در شهرهاي مختلف، اما فيلم در طرح داعيه اصلي خود يعني نمايش زندگي مهاجران وابسته به فرقه دموكرات از نظر تاريخي بسيار موفق است.
انتهای پیام /

 
   
 
    خانه |  درباره ما  |  تماس با ما  |  قوانین و مقررات  |  منابع |  جشنواره سينما |  خبر  
  كليه حقوق اين سايت براي sourehcinema.com محفوظ ميباشد
Copyright © 2003-2016 SourehCinema.com All rights reserved
توسعه دهندگان سايت  Email: info@sourehcinema.com