سازمان سوره ايميل اخبار سينمايي جشنواره سينما صفحه اصلي
مقررات جشنواره
يادداشت دبير جشنواره
بيانيه هيات داوران
اهداف جشنواره
موضوعات جشنواره
توضيحات
تمام رويدادها
 به تفکيک فيلم
 به تفکيک اصناف
 به تفکيک هنرمندان
 به تفکيک دفاتر توليد
 به تفکيک کلمات کليدی
آلبوم عكس
افتتاحيه
نشست هاى مطبوعاتى
اختتاميه
گوشه و كنار
روزشمار آلبوم عكس
هنرمندان
شرکت ها
فيلمها
هنرمندان
شرکت ها
کشورهای شرکت کننده
.:.    هيأت داوران     .:.
..رييس هيأت داوران
..داور
..دبير
هيأت انتخاب
جوايزاهداشده
بخشهاي جشنواره
موضوعات جوايز
 

 ادبي ـ هنري روستا ـ دوره شانزدهم(۱۳۸۱)

يادداشت دبير جشنواره :

    با سلام و درود به ارواح پاك و طيبه شهداي انقلاب اسلامي و امام شهيدان و با عرض ارادت به پيشگاه مقام عظماي ولايت و با آرزوي توفيق براي دولت خدمتگزار و با گراميداشت مقدم ميهمانان عزيز بويژه اساتيد، هنرمندان، فرهيختگان و روستائيان بزرگواري كه جشنواره با نام آنان مزين گرديده است.
    شانزدهمين جشنواره روستا در حالي برگزار مي گردد كه به حول و قوه الهي بخش كشاورزي در سال جاري بسيار خوش درخشيده است. بخش كشاورزي با اختصاص 27% از توليد ناخالص داخلي و با رشد 9/9% بالاترين رشد را در بين ديگر بخش هاي اقتصادي به خود اختصاص داده است. امسال با الطاف الهي و ريزش مناسب نزولات آسماني دو ميليون تن برنج و دوازده ميليون تن گندم توليد گرديده كه 8/8% ميليون تن از آن توسط دولت خريداري گرديده است كه نشانگر ظرفيت بالاي بخش كشاورزي و توان مناسب كشاورزان و روستائيان در نيل به خودكفايي در محصولات استراتژيك مي باشد. بخش كشاورزي با تأمين نيازهاي اساسي مردم سطح خودكفايي كشور را تا حدود 88% در سال 1380 ارتقاء بخشيده است. بگونه اي كه در بعضي از محصولات كشاورزي ميانگين مصرف سرانه ايران از ميانگين مصرف سرانه دنيا فراتر رفته و فاصله آن با ميانگين مصرف سرانه كشورهاي توسعه يافته كاهش پيدا كرده است، بيان آمارهاي مذكور نه از جهت بيان بيلان عملكرد بلكه از جهت ظرفيت هاي بسيار بالاي روستا و روستاييان عزيزي است كه فرهنگ كار و توليد جزء لاينفك از زندگي پرتلاش آنان محسوب مي گردد و در زمينه فرهنگي نيز ايستادگي و مقاومت روستاييان در برابر تهاجم فرهنگي و يا به بيان رهبر فرزانه انقلاب شبيخون فرهنگي بيگانگان تصور نادرست سست و لرزان بودن پايه هاي فرهنگ روستايي را از ميان برد و بدان خط بطلان كشيد و نشان داد كه فرهنگ روستايي با تكيه به ارزش هاي ديرين خود نه تنها قادر است در برابر تهاجم فرهنگي اجانب مقاومت كرده بلكه ارزش هاي پسنديده خود را به ديگران ديكته نمايد و يا اينكه حداقل در تقابل فرهنگي بتواند در فرهنگ مقابل تأثيرگذار باشد و تصور ناصواب برتري و غلبه فرهنگ شهري را بر فرهنگ روستايي كمرنگ تر سازد ضمن آنكه با انتخاب شيوه ها و راهكارهاي مناسب نسبت به پالايش فرهنگ خود از خرافات و كردارهاي نادرست و غيرعلمي اقدام كند بديهي است كه در اين راستا دلسوزان فرهنگي جامعه اعم از شهري و روستايي هنرمندان، محققان و انديشمندان مي توانند نقش بسزايي داشته باشند. كه تحليل اجمالي آثار رسيده به دبيرخانه جشنواره در اين دوره مؤيد اين موضوع مي باشد كه تلاش هنرمندان در خلق آثار هنري در ارتباط با موضوعات و مسائل روستا در قالب هاي مختلف نظير داستان، فيلمنامه، نمايشنامه و فيلم سرآغاز تلاش مقدسي است كه در نهايت با تكيه به داشته هاي مادي و معنوي روستاييان و بويژه با تأكيد به دانش بومي آنان اهداف برگزاري جشنواره روستا را محقق خواهد ساخت. اينجانب به عنوان دبير اين دوره از جشنواره در مطالعه مقاله رسيده به دبيرخانه درخصوص دانش بومي روستائيان كه توسط استاد حسين نيّر تأليف گرديده است وقتي طول يكي از قنات هاي يزد را 120 كيلومتر و عمق مادر چاه آن را 116 متر مشاهده كردم بعنوان يك ايراني بر خود باليدم كه در كشوري زندگي مي كنم كه در كنار ادبيان و فرهيختگاني همچون فردوسي، سعدي، حافظ، مولوي، ملاصدرا انسان هاي با دانش فني بسيار بالا تربيت كرده است كه هم اكنون پس از گذشت قرن ها دانش بومي آنان تحسين همگان را برمي انگيزد.
    همه ما بايد تلاش كنيم تا اين ميراث گرانقدر را پاس بداريم و بكوشيم تا آن را با دانش روز تلفيق كرده و هرچه بيشتر بالنده سازيم. به هر حال دبيرخانه جشنواره با ملاحظات موارد مذكور طي فعاليت خود با همكاري و همدلي رسانه هاي گروهي تلاش نموده است تا در راستاي اهداف خود توجه و نظر مخاطبان را به سوي موارد موردنظر سوق دهد كه در اين راستا دريافت بيش از 1313 اثر در بخش هاي مختلف حاصل اين تلاش است كه به شرح زير اعلام مي گردد:
1ـ دريافت تعداد 352 عنوان فيلم كه 47 عنوان آن از 9 كشور و سازمان جهاني شامل كشورهاي لبنان، كره جنوبي، روسيه، فيليپين، پاكستان، يونان، استراليا، فائو و UNDP و 305 عنوان فيلم داخلي و مقايسه آن با سال گذشته نشان از توفيق جشنواره دارد. آثار رسيده ابتدا توسط هيأت انتخاب داوري و از بين آنان تعداد 30 عنوان فيلم به مرحله دوم راه يافت كه در مرحله دوم هيأت محترم داوران تعداد 8 عنوان فيلم در زمينه مستند و مستند داستاني را انتخاب نهايي كردند.
2ـ دريافت تعداد 88 عنوان فيلمنامه و 86 عنوان داستان كوتاه و بلند، 73 عنوان نمايشنامه و 714 قطعه عكس و مقايسه آن با دوره قبلي جشنواره روستا نشان از توفيق جشنواره در جلب نظر هنرمندان و مخاطبين خويش بوده است و از طرف ديگر استقبال نهادهاي مختلف از نمايشگاه جانبي جشنواره نيز مؤيد اين موضوع مي باشد كه اميدواريم اين روند طي سال هاي آتي نيز ادامه يابد. در پايان ضمن گراميداشت يكصدمينسال انتشار مطبوعات كشاورزي و نيم قرن فعاليت ترويج كشاورزي در ايران بر خود لازم مي دانم از كليه افراد، مؤسسات و نهادهاي مشاركت كننده بويژه مديريت محترم شبكه اول سيما جمهوري اسلامي، مديريت محترم بانك كشاورزي، مديريت محترم صندوق بيمه محصولات كشاورزي، رياست محترم شركت صنايع شير ايران، رياست محترم دانشگاه سينما و تأتر، داوران محترم بخش هاي مختلف جشنواره و همكاران محترم كه ما را در برگزاري اين جشنواره ياري رسانده اند تشكر نمايم. توفيق اين عزيزان را از درگاه حضرت حق مسألت مي نمايم.

    خانه |  درباره ما  |  تماس با ما  |  قوانین و مقررات  |  منابع |  جشنواره سينما |  خبر  
  كليه حقوق اين سايت براي sourehcinema.com محفوظ ميباشد
Copyright © 2003-2016 SourehCinema.com All rights reserved
توسعه دهندگان سايت  Email: info@sourehcinema.com