سازمان سوره ايميل اخبار سينمايي جشنواره سينما صفحه اصلي
مقررات جشنواره
يادداشت دبير جشنواره
بيانيه هيات داوران
اهداف جشنواره
موضوعات جشنواره
توضيحات
تمام رويدادها
 به تفکيک فيلم
 به تفکيک اصناف
 به تفکيک هنرمندان
 به تفکيک دفاتر توليد
 به تفکيک کلمات کليدی
آلبوم عكس
افتتاحيه
نشست هاى مطبوعاتى
اختتاميه
گوشه و كنار
روزشمار آلبوم عكس
هنرمندان
شرکت ها
فيلمها
هنرمندان
شرکت ها
کشورهای شرکت کننده
.:.    هيأت داوران     .:.
..رييس هيأت داوران
..داور
..دبير
هيأت انتخاب
جوايزاهداشده
بخشهاي جشنواره
موضوعات جوايز
 

 فيلم فجر- دوره سي‌ و پنجم(۱۳۹۵)

بيانيه هيأت داوران :
1-هيات داوران با متوسط ربع قرن افتخار حضور در عرصه سينماي ملي عليرغم سابقه پرتنش نقدها، بداخلاقي ها و ناروايي ها نسبت به داوران دوره هاي پيشين، پيشنهاد دبير محترم جشنواره را براي انجام اين امر خطير پذيرفت و با اذعان به دشواري کار که نهفته در امر داوري است، متکي به شناخت وضعيت خاص سينماي کشور با اعتقاد و اطمينان و همراهي و همدلي توام با بحث و جدل فرهنگي ما بين اعضاي هيات داوري به نتايج مشترک تعيين نامزدهاي هر رشته رسيد.
2- بسيار گفته شده و درست است که امر داوري در هر عرصه اي به ويژه در ميدان هنر، فرهنگ و سينما امري نسبي و مقايسه اي است و بين "داوري" و "نقد و تحليل هنري و علمي" آثار تفاوت بنيادين و معناداري وجود دارد. در عين حال، هيچ داوري مصون از خطا نيست و نمي تواند مدعي معصوميت باشد.
3- هيات داوران عدم دخالت رئيس و دبير جشنواره در امر داوري را پاس مي دارد و مسئوليت تحليل منطقي و هنري از نتايج آراء را خود بعهده مي گيرد. بديهي است که در قامت ادبيات متناسب با کار فرهنگي به اين مهم مبادرت ورزيده و خارج از منافع شخصي و گروهي و عنادورزي هاي آسيب زننده به حوزه تحليل و بررسي، خود را ملزم به پاسخگويي به ساحت محترم سينماي ملي مي داند.
4- هيات داوري کليه فيلم هاي سوداي سيمرغ را مشاهده و در مورد هر فيلم در مرحله نخست ارزيابي اوليه و نمره گذاري کرده و در پايان کليه نمايش ها، امر مقايسه اي براي هر رشته را با دقت و ممارست انجام داد.
بديهي است که در بخش هاي تاليفي و خلاقه و هنري اين گفتمان و ارزيابي طولاني تر و در عين حال جزئي تر انجام شد و در بخش هاي فني به صورت جداگانه ارزيابي تخصصي تر صورت گرفت. به عنوان مثال در زمينه "جلوه هاي بصري" ارزيابي در طي نمايش انجام نشد، بلکه پس از تماشاي همه ي فيلم ها از مجريان جلوه هاي بصري خواسته شد امور انجام يافته را به صورت "قبل" و "بعد" از اجرا براي داوران بفرستند تا امکان دقيق تري براي ارزيابي وجود داشته باشد.
همانطور که مقررات هر ساله جشنواره تعيين نموده است ملاک شناخت حرفه ها و اسامي افراد و مجريان و تعيين نقش اول و دوم بر اساس فرم تکميل شده تهيه کنندگان و کارگردانان است و بديهي است که داوران حق تغيير در اين اعلام را ندارند.
5- پر روشن است که با اقبال جوانان هنرمند و صاحب ذوق و حضور مغتنم آنان در عرصه سينماي ملي، ضمن احترام به بزرگان سينما و سعه صدري که در آنان سراغ است، انتظار داشته باشيم که جوانان مايل اند بيشتر "ديده" شوند.
جوان با ويژگي آرمان طلبي و زياده خواهي، ميل به خودنمايي و بالندگي دارد، بر اين نکته واقف بوديم و نسبت به چنين شور و تمايلي که لازمه رقابت و عنصر محرکه رشد سينماي ايران توسط جوانان است احترام تمام داشته ايم و داريم اما تمايل به زياده خواهي و حضور نامزد در تمام رشته هاي سينمايي به بهاي حذف ديگران امري عقلاني و عادلانه نيست و ما نيز چنين نکرديم.
6- گسترش امکانات فضاي مجازي و بوجود آمدن فرصت براي قلم زدن در اين حوزه همگاني به توليد اخبار کذب و شايعات، بداخلاقي و عدم مسئوليت در انتشار هر موضوع غيرواقعي يا بدون تحقيق، شرايط آشفته اي را فراهم مي آورد که خارج از ضوابط فرهنگ گفتگو و داد و ستد معناست. مي توان از دخالت دادن سليقه هاي شخصي چشم پوشيد و در جهت مصالح سينماي ملي نقد سالم و سازنده داشت. هيات داوران کوشيدند چنين عمل کنند و انتظار داشتند که داوري آراء داوران نيز چنين مختصاتي داشته باشد.
7- همگان اذعان دارند که وجود انواع گونه هاي سينمايي در يک سبد رقابتي، از انيميشن، کمدي، درام، تراژدي و ... و قضاوت بر کليت و اجزاي آن وقت و تسلط نياز دارد. بازيگري، چهره پردازي، کارگرداني، فيلمبرداري، موسيقي، تدوين و ... به فراخور مضمون و زيبايي شناسي ساختاري، قطعا متفاوت و در خدمت آن معني دار است. درچنين شرايطي بروشني مي توان دريافت که داوري مقايسه اي با اين وجوه و در اين حجم و تعداد، چندان سهل و ساده نيست.
8- ما به آينده سينماي ايران بسيار اميدواريم و خانواده سينماي ملي را که خود عضوي از آن هستيم محترم ميداريم. طبيعت کار داوري تمييز دادن است. پر روشن است که از بين حدود 700 نام فعال در عرصه 33 فيلم بخش سوداي سيمرغ، برگزيدن حدود 90 نام ، مداقه و بررسي جدي مي طلبد. همسان سازي تحليل ها، سلايق، عقايد و يگانه کردن نظرات متنوع در هر مورد مسيري مي طلبد که نهايتا به يک نتيجه برسد.
9- ما به بسياري از منتقدان باسواد، صاحب قلم و سينمادوست حق مي دهيم که بر روي اسم يا اسامي مورد نظرشان با بهره گيري از اصول نقد و مقايسه و ادبيات مرسوم در فرهنگ ايران زمين به توضيحات لازم و نقد داوري در هر رشته و بخش بپردازند اما هرگز خود را ملزم به پاسخگويي به کسانيکه با شايعه پراکني و بکار بردن ادبيات سخيف و تهمت و افترا دست مي يازند نمي دانيم. اساسا مرعوب نمودن داوري از شکل قضاوت تخصصي و هنري و تبديل آن به اشکال سياسي و سياست زدگي، محفلي و باندي را امري فرهنگي نمي بينيم.
10- هيات داوران اعتقاد دارد که جشنواره فيلم فجر بازمانده از دوران گذشته سينماي ايران است و پيش تر از اين، (با تغييرات اساسي در مناسبات توليد و نمايش) بايد تغيير ماهيت مي داد. سينماي ديجيتال در کليه عرصه هاي کمي و کيفي و محتوايي و اجرايي و حتي زيبايي شناسي، رفتارها و مناسبات ديگري را مي طلبد. ماموريت و ماهيت جشنواره فيلم فجر با هدف ايجاد انگيزه براي توليدات سينمايي بيشتر و باکيفيت تر مدتهاست تغيير يافته ولي شکل ظاهري آن باقي است.
11- هيات داوران نگراني خود را از اين منظر اعلام مي کند که اگر کماکان سنت رايج کنوني اعتراض و هياهو ادامه يابد، ديگر اهل هنر و فرهنگ و سينما امر داوري را نپذيرند و داوري از حوزه سينما خارج و به ديگران سپرده شود.
12- در پايان لازم مي داند که متذکر شود جلسه هيات داوران براي تعيين برندگان سيمرغ ، صبح روز پنجشنبه 21 بهمن انجام و پس از تصميم گيري بصورت محرمانه به دبير محترم جشنواره فجر تقديم مي‌شود.
محمدمهدي دادگو، محمدرضا تخت کشيان ، شهرام اسدي ، محمدرضا هنرمند، اکبر نبوي، ايرج رامين فر و رويا نونهالي-
داوران بخش سوداي سيمرغ سي و پنجمين جشنواره فيلم فجر
    خانه |  درباره ما  |  تماس با ما  |  قوانین و مقررات  |  منابع |  جشنواره سينما |  خبر  
  كليه حقوق اين سايت براي sourehcinema.com محفوظ ميباشد
Copyright © 2003-2016 SourehCinema.com All rights reserved
توسعه دهندگان سايت  Email: info@sourehcinema.com