سازمان سوره ايميل اخبار سينمايي جشنواره سينما صفحه اصلي
مقررات جشنواره
يادداشت دبير جشنواره
بيانيه هيات داوران
اهداف جشنواره
موضوعات جشنواره
توضيحات
تمام رويدادها
 به تفکيک فيلم
 به تفکيک اصناف
 به تفکيک هنرمندان
 به تفکيک دفاتر توليد
 به تفکيک کلمات کليدی
آلبوم عكس
افتتاحيه
نشست هاى مطبوعاتى
اختتاميه
گوشه و كنار
روزشمار آلبوم عكس
هنرمندان
شرکت ها
فيلمها
هنرمندان
شرکت ها
کشورهای شرکت کننده
.:.    هيأت داوران     .:.
..رييس هيأت داوران
..داور
..دبير
هيأت انتخاب
جوايزاهداشده
بخشهاي جشنواره
موضوعات جوايز
 

 بين المللي فيلم فجر ـ دوره بيست و سوم(۱۳۸۳)

بيانيه هيأت داوران :
  • بيانيه هيأت داوران مسابقه فيلم هاي اول و دوم

     ما داوران فيلم هاي اول و دوم در بيست و سومين جشنواره بين المللي فيلم فجر بر اين باوريم كه شناخت زبان سينما و طرح مضامين بديع و جسورانه مي تواند بهترين شروع براي هر فيلمسازي باشد، اما مهمتر از آن، استمرار حضور در سينمايي پرقدرت و حرفه اي است كه تحققش نمي تواند تنها به تجربه هاي صرفاً شخصي و ارزان قيمت متكي باشد. يافتن كمال در تجربه هاي اول و دوم اگر نگوييم غيرممكن اما بسيار دشوار است. با اين حال در ميان اين فيلم ها روزنه هاي اميد بسياري بود كه آينده اي بهتر براي سينماي كشور را نويد مي دهد. اولي ها! ورودتان به سينماي كم و بيش حرفه اي مبارك. حالا براي ماندنمان فكري بكنيم.

  • بيانيه هيأت داوران مسابقه سينماي ايران

     با شادباش ايام خجسته فجر كه يادآور روزهاي تاريخي و به يادماندني حماسه آ‎فريني مردم ايران است و با خسته نباشيد و خدا قوت به همه هنرمندان و سينماگران كه با تلاش و همت والاي خود روزهاي فجر و پيروزي را با جلوه هايي از معرفت و زيبايي جلاي تازه اي بخشيدند.
     قضاوت كار دشواري است و يقيناً در سال هاي آتي دشوارتر نيز خواهد شد. پاي به پاي رشد و پختگي و بلوغ در سينما، دايره توانمندي ها و تخصص ها در همه عرصه ها عمق و غناي بيشتري يافته است و اين كار داوري را سخت تر و دشوارتر مي نمايد. هيأت داوران در جمع بندي آثار ارائه شده در بخش مسابقه چند نكته را حائز اهميت دانست كه سينماگران، مسئولين، علاقمندان سينما و افكار عمومي و رسانه ها در ميان نهد.
1ـ در عمده آثار بخش مسابقه سينماي ايران، نگاه و زاويه ديد سينماگران از سلامت و صداقت چشمگيري برخوردار بود كه شايسته تقدير و قدرداني است. اين مهم زماني آشكارتر مي شود كه فيلمسازان در نزديكي به موضوعات حساس كه به ناگريز در آن از ناهنجاري ها، پلشتي ها و زشتي ها و تلخي ها هم بايد سخن به ميان آورد. با حفظ همه كرامت هاي انساني، اخلاقي و نجابتي ستودني به اين موضوعات نزديك مي شوند كه هر بيننده اي را ناخودآگاه به تحسين وامي دارد. حفظ غناي بيشتر و سينمايي شدن اين نگاه شرقي مي تواند عنصر ويژه سينماي ايران در جهان شود.
2ـ سينماگران ايران در مسير رشد و بالندگي خود به دايره اي از مفاهيم ديني، اخلاقي و انساني نزديك شده اند و به نظر مي رسد تلاشي جدي و همه جانبه در يافتن، كشف و انتقال اين مفاهيم را به زبان سينما دارند. اين كوشش كه گام هاي نخست خود را چنين استوار و با اعتماد به نفس برداشته است. نياز به حمايت، پشتيباني و تقويت دارد، اميد كه منتقدان و صاحب نظران، سينماگران ما را در پيمودن اين راه دشوار ياري نمايند.
3ـ سال 83 را بايد به حق سال تنوع در مضامين و موضوعات دانست.  در اين ضرورت توسط فيلمسازان كه كليه لايه هاي اجتماعي را مخاطب خود بدانند و به نيازها و خواست هاي آنان توجه نمايند، سبب اينگونه گونگي و تنوع گرديده است. بي شك حفظ و پايداري اين عرصه و توجه به همه گروه هاي مخاطب در سينما مي تواند آينده نويدبخشي را براي سينماي ايران فراهم آورد.
4ـ  توسعه واقعي و همه جانبه و پايدار در سينما زماني تحقق مي يابد كه بخش خصوصي در عرصه توليد و توزيع آثار سينمايي نقش و مسئوليت بيشتري داشته باشد. دلايل حضور كمرنگ بخش خصوصي قطعاً قابل مطالعه و پيگيري است. تمركز دولت بر وظيفه خطير و آينده سازي بر زيرساخت هاي سينمايي با حضور شاداب و سرزنده بخش خصوصي در زمينه توليد آثار سينمايي برتر مي تواند سينماي ايران را در مقابل مشكلات و سختي ها بيمه نمايد.
در خاتمه هيأت داوران آرزو مي كند تا سينماي بالنده و سرفراز ايران كه هميشه طلايه داري عرصه هنر را خالصانه و صبورانه و با همت و پشتكار دست اندركاران و مسئولان بر عهده داشته بتواند به قلل رفيع و باشكوهي كه شايسته آن است دست يابد.

 

 

 

 

    خانه |  درباره ما  |  تماس با ما  |  قوانین و مقررات  |  منابع |  جشنواره سينما |  خبر  
  كليه حقوق اين سايت براي sourehcinema.com محفوظ ميباشد
Copyright © 2003-2016 SourehCinema.com All rights reserved
توسعه دهندگان سايت  Email: info@sourehcinema.com