سازمان سوره ايميل اخبار سينمايي جشنواره سينما صفحه اصلي
مقررات جشنواره
يادداشت دبير جشنواره
بيانيه هيات داوران
اهداف جشنواره
موضوعات جشنواره
توضيحات
تمام رويدادها
 به تفکيک فيلم
 به تفکيک اصناف
 به تفکيک هنرمندان
 به تفکيک دفاتر توليد
 به تفکيک کلمات کليدی
آلبوم عكس
افتتاحيه
نشست هاى مطبوعاتى
اختتاميه
گوشه و كنار
روزشمار آلبوم عكس
هنرمندان
شرکت ها
فيلمها
هنرمندان
شرکت ها
کشورهای شرکت کننده
.:.    هيأت داوران     .:.
..رييس هيأت داوران
..داور
..دبير
هيأت انتخاب
جوايزاهداشده
بخشهاي جشنواره
موضوعات جوايز
 

 بين المللي فيلم فجر ـ دوره چهاردهم (۱۳۷۴)

بيانيه هيأت داوران :

هيأت داوران بخش مسابقه مواد تبليغي و نمونه فيلم
بسم الله الرحمن الرحيم: هو الله الخالق الباري المصور له الاسماء الحسني
    به نام الله كه خالق است و آفرينش از اوست. به نام او كه صورت بخش است و صورتگري در تملك اوست. به نام او كه چه هست و هرچه صورت دارد تجلي اسماء اوست و به نام او كه تمامي اسمائش زيبا و نيكوست. اگر هنر به خلق و ابداع است و صورتگري و زيباسازي و نيكونمايي و اين همه را او به تنهايي و يگانگي داراست، پس كدامين هنر است كه جلوه اي از نامه هاي نيكوي او نباشد؟ و كدامين هنرمند است كه بي فروغ نوري از انوار بيكرانش هستي بگيرد و هنروري بياموزد؟
هرچه هست، از او و هرچه حقيقت دارد از آن او؛ آنچه به حقيقت، حسن است، حسن او؛ آنچه به حقيقت، زيباست، زيبايي او و آنچه به حقيقت هنر است، هنر او؛... و ديگران هرچه دارند و هرچه مي آورند در ظل حقيقت او و در پرتوي از انوار تابان اوست.
اگرچه حسن فروشان به جلوه آمده اند                      كسي به حسن و ملاحت به يار ما نرسد
هزار نقش برآيد ز كلك صنع و يكي                        به دلپذيري نقش نگار ما نرسد
    سينماي سال 74 هماهنگ و همسو با ديگر شئون هنري، فرهنگي و اجتماعي و اقتصادي كشور، حاكي از حركتي پيشرونده و تكامل يافته نسبت به سالهاي گذشته بود. نه فقط توليد بي سابقه ي 73 فيلم از نقطه ي اوج توليد 54 فيلم سال 1373 گذشت، بلكه كيفيت بسياري از فيلم هاي ارائه شده، نمايانگر مرحله ي جديدي از پيشرفت بود كه حد انتظار و توقع داواران را از آنچه نسبت به سال گذشته بود، بسي بالاتر برد و موجب حذف توأم با تأسف بسياري از فيلم هاي خوب گرديد و حتي گزينش برترين ها، در بسياري از زمينه ها بويژه در مقوله ي فيلمنامه، كارگرداني و بهترين فيلم، با رقابت تنگاتنگ همراه بود.
    تسلط روزافزون سينماگران جوان و خلاق ما بر تكنيك و شيوه هاي متنوع بيان تصويري و خلق مضامين جديد معنوي، اخلاقي و انساني مورد اعتراف و ستايش همگان است. اما بايد اذعان كرد كه افق متعال انقلاب اسلامي آنچنان به بي نهايت پيوسته است كه هرگز مقصد نهايي را در كوتاه مدت و نزديكترين فاصله ها قرار نمي دهد و لذا سير و سلوك اهل هنر و فرهنگ را دائمي و وقفه ناپذير مي سازد.
    بي جهت نيست كه هر سال شاهد دستاوردي شگفت انگيز هستيم كه نقطه ي عطفي در هنر و صنعت سينماي كشور محسوب مي شود و خوشبختانه، آنچه چشم ها به عيان مي بينند، برخلاف برخي زمزمه هاي شومي است كه گهگاه شنيده مي شود. معدود افرادي كه در داخل و خارج كشور به خود جرأت مي دهند تا در چشم بينا و عقل سليم مردم ايران و جهان ترديد كنند و منكر جريان تكاملي سينماي ميهن اسلامي ما باشند، كساني هستند كه ساير دستاوردهاي فرهنگي، اجتماعي و سياسي و اقتصادي امت مارا نيز به صور گوناگون مورد تشكيك قرار مي دهند. و با جنجال آفريني جاهلانه و هوچيگري مذبوحانه براي متاع بي ارزش بازار كساد خود مشتري مي جويند غافل از آنكه:
آفتاب آمد دليل آفتاب                                    گر دليلي بايدت، زو رو متاب
    با اين همه باز هم تأكيد مي كنيم كه حركت مقدس تاريخي و عظيمي كه با پيروزي بر استكبار جهاني در بهمن خجسته ي 57 آغاز شده و با عنايت خاص خداوندي تا ظهور مهدي موعود (عج) و تأسيس تمدن و نظام الهي در جهان تداوم خواهد يافت، زمينه اي را فراهم آورده است كه در آن سينماي كاملاً ديني كه تجلاي تجلي حقيقت قدسي اسلام باشد تحقق يابد و دستيابي به چنين سينمايي متضمن كوشش ها و تلاش هاي جمعي و مخلصانه اي به مراتب بيشتر است تا تجارب گذشته و حال سينماي ايران و جهان را ممزوج كرده و مقتضاي صورتي متناسب با اسم جميل الهي سازد.
    شاخص هاي اميدواركننده براي ما، دور شدن هرچه بيشتر از ملاك هاي مادي و نفساني سينماي شيطاني غرب و كسب تجربه از سينماي بالنسبه سالم و متفكر و معنوي جهان، جهت دست يافتن نسبي به بيان مستقل و متناسب با فرهنگ تاريخي اسلامي ماست. سلامت و شادابي متجلي در فيلم ها و روآوردن هرچه بيشتر به ارزش هاي معنوي و ديني اهميت دادن به روحيه ي همكاري را شايان عنايت و تقدير مي دانيم.
    با چنين نگرشي است كه هيأت داوران با اعتقاد به اينكه محتواي فرهنگ معنوي ما ظرف شايسته و گرانسنگي از هنر سينما را طلب مي كند، هيچ گونه تفكيك انتزاعي و اعتباري ميان ملاك هاي هنري و معيارهاي فرهنگي قائل نشد وضعف تكنيك و بيان سينمايي را عين ضعف دريافت و تلقي فرهنگي سينماگر پنداشت و برعكس، عمق و وسعت تفكر و بينش سينماگر را در بيان بايسته و شايسته ي سينمايي وي متجلي ديد.
    با اين ديدگاه بوده است كه هيأت داوران پس از بررسي دقيق توأم با مباحث فراوان نظري و فني، از بين 32 فيلم اول و دوم و 30 فيلم شركت داده شده در بخش مسابقه، كه توسط هيأت محترم انتخاب ارائه شده بود، در بيست زمينه ي مختلف فليمه اي برتر را انتخاب نمود.
    از طرفي هيأت داوران مواد تبليغي فيلم، ضمن بررسي سه بخش اعلان هاي ديواري، عكس و نمونه فيلم، بدين نتيجه رسيد كه اعلان هاي ديواري ارائه شده به چهاردهمين جشنواره ي فيلم، در قياس با ظرفيت هنري و توان فني جامعه، از كيفيتي پايين تر از انتظار برخوردار است و لذا در ميان آثار ارائه شده در اين بخش بسختي مي توان به اثري چشمگير و دلنواز برخورد كه واجد نوآوري در سبك و شيوه، استفاده از عناصر بديع و تأمل برانگيز، استحكام در تركيب بندي و دستيابي به سريع ترين شكل ارائه مفهوم باشد.
در عرصه ي عكس، هيأت داوران به اين نتيجه رسيده است كه گرچه وضعيت آن به مراتب بهتر از اعلان هاي ديواري است، با اين حال به خاطر فقدان روش هاي بديع در تركيب بندي و كمبود توج به مسأله ي رنگ و نور، اين آثار در قياس با آثار عكاسي معاصر ايران از مرتبه پايينتري برخوردار بودند و اميد آن كه در سال هاي آينده عكس ها نيز ضمن تبليغ مناسب داستان و فضا و مكان فيلم ها، خود نيز هويتي مستقل و ارزشمند داشته باشند.
    در عرصه ي نمونه فيلم يا آنونس، هيأت داوران بر اين نظر است كه آثار ارائه شده در اين بخش از كيفيت فني قابل قبولي برخوردارند، ليكن تنوع سبك و روش در ساخت و تهيه و همچنين نگارش متن و گويندگي، بسيار كمتر از آن چيزي است كه در خود فيلم ها وجود دارد. هيأت داوران اميدوار است در آينده هنرمندان و طراحان نمونه فيلم، از روش هاي بديعتر و تكنيك هاي متنوعتري براي ساخت آنونس ها استفاده كرده و متني را براي گفتار نمونه فيلم خود انتخاب كنند كه با اجزا و عناصر ديگر آنونس همخواني منطقي داشته باشد.
    در خاتمه و پيش از اعلام نتايج، هيأت داوران بخش مسابقه و بخش مواد تبليغي اظهار اميدوري مي كند تا هنرمندان عرصه هاي مختلف گستره ي سينما، بيش از پيش در راه اعتلاي سينما و هنر فرهنگ انقلاب و كشور بكوشند و در مسير نزديكتر كردن آثار هنري خود به حقيقت هنر و تجلي جمال و كمال حقيقي حق، تلاش فزونتري داشته باشند.
با اميد به آينده اي هرچه درخشانتر و آرزوي موفقيت روزافزون هنرمندان متعهد سينماگر در دستيابي به سينماي مطلوب ملي و اسلامي، بيان حكيمانه ي مقام معظم رهبري درخصوص شأن هنر را آويزه ي گوش مي سازيم:«هنر هديه ي ارزشمند الهي به انسان است... و هر انساني كه آن را داشته باشد وقتي كه ارائه مي كند، هديه ي ارزشمندي است كه به نوع بشر ارائه مي كند، هنر، جاودانه، عمومي و جهاني است و مخصوص و منحصر به يك قطعه از زمين و زمان نيست.»
والسلام عليكم و رحمه الله و بركاته
هيأت داوران چهاردهمين جشنواره ي بين المللي فيلم فجر

 

    خانه |  درباره ما  |  تماس با ما  |  قوانین و مقررات  |  منابع |  جشنواره سينما |  خبر  
  كليه حقوق اين سايت براي sourehcinema.com محفوظ ميباشد
Copyright © 2003-2016 SourehCinema.com All rights reserved
توسعه دهندگان سايت  Email: info@sourehcinema.com